Logo

Minipandekager med syltet laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
600 g laksefilet uden skind
3 dl hvid lagereddike
3 dl vand
1/2 bundt dild
1/2 frisk rød chilipeber uden kerner
3 laurbærblade
150 g sukker (ca. 1 3/4 dl)
10 sorte peberkorn

Dilddressing:
3 dl syrnet fløde 9%
2 dl frisk, hakket dild (2-3 bundter)
1 tsk friskpresset limesaft
1/2 tsk fint salt

Minipandekager 24 stk
100 g hvedemel (ca, 1 3/4 dl)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk groft salt
2 dl kærnemælk
1 æg (str. stor) helst pasteuriseret
25 g smør - smeltet

3 dl flnt strimlet salat, fx krølsalat (ca. 50g)

Rens og tør laksen. Skær den i 24 skiver. Læg lakseskiverne på den flade side, i ét lag, i et fad (ca, 6 x 20 x 30 cm). Bring eddike og resten af ingredienserne i kog i en gryde. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld den kogende lage over lakseskiverne. Læg et stykke bagepapir og derpå en tallerken over fisken. Stil fadet tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Dilddressing: Vend forsigtigt syrnet fløde og de øvrige ingredienser sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

Minipandekager: Kom hvedemel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten.

Ved serveringen: Løft lakseskiverne op af lagen og tør dem let. Anret på hver tallerken et lille "tårn" af 3 minipandekager, syltet laks og lidt salat. Læg lidt dressing på hver tallerken og server resten af dressingen ved siden af.
Minipandekager er fryseegnet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krebsehaler med kantareller En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• VinbjergsnegleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Lakseruller 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk kalvegryde + BananfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os