Logo

Oksekød med tamarind

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
½ kg oksebov
250 g spinat
½ pakke tamarind-pasta + 5 dl vand
2 store løg
75 g friske ingefær
4-5 friske tomater
2 spsk koncentreret tomapuré
2 spsk stødt spidskomen
1 dl jordnøddeolie
3-4 fed hvidløg

Overhæld tamarind pasta med 2 dl vand og rør lidt. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Mariner kødet i tamarind-saften i ca. to timer. Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Sauter i jordnøddeolie. Tilsæt tomatpuré. Hak tomaterne, kom dem ved sammen med spidskommen og 3 dl vand. Kom kød og marinade ved og kog det hele igennem til saucen er tæt og kødet er mørt (ca. 1 time). Bland til sidst frisk spinat i. Smag til med salt og peber.
Tamarind og 5 dl vand kan erstattes af saften af 4 lime eller saften af 2 citroner suppleret med vand, så man i alt får 5 dl væske.

Server fx. med ris, brød eller salat.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskeret, ElsesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Røget mørbrad med salat af mango og vilde risEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frølår med fennikelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Citronmarinerede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!