Logo

Peberfrugt med friskost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Peberfrugt med friskost

 

En let men ikke desto mindre raffineret forret, som er nem at tilberede. Hurtigt og let.

• Pinjekerner er, som andre nødder og mandler, meget næringsrige. De indeholder værdifuldt protein, fedt og kulhydrat.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 2 timer. 4 portioner

 

# Råvarer til Peberfrugt med friskost:

1 grøn, 1 rød og 1 gul peberfrugt

30 g pinjekerner

1 bundt basilikum

1 fed hvidløg

4 dl kvark

1 spsk friskpresset citronsaft

1 spsk smør eller margarine

½ tsk salt

⅛ tsk sort peber

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl peberfrugterne og skær et låg af dem.

Fjern kerner og mellemvægge, skyl dem og lad dem dryppe af med åbningen nedad på et stykke køkkenrulle.

 

2 Rist pinjekernerne på en tør pande, rør rundt hele tiden.

Hak dem groft.

Skyl basilikummen og dup den tør med køkkenrulle.

Nip bladene af og striml dem fint. Pil hvidløget.

 

3 Rør kvark, citronsaft og det bløde fedtstof sammen, pres hvidløget i, tilsæt basilikum og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

 

4 Fyld peberfrugterne med ostemassen, pres fyldet sammen.

Læg peberfrugterne i køleskabet og lad dem ligge mindst 2 timer eller til fyldet er stivnet.

 

5 Skær peberfrugterne i ca. 1 cm tykke skiver, med en skarp kniv og anret dem på et serveringsfad eller på tallerkener.

Garner med basilikumblade.

 

Variation:

Fyld udhulede cherry tomater eller større halverede tomater med ostemassen.

 

Tips & råd


Peberfrugt med friskost 

I stedet for pinjekerner, kan du anvende solsikkekerner som ristes og grovhakkes på samme måde som pinjekernerne.


Peberfrugt med friskost 

Små peberfrugtbåde: del peberfrugterne i otte både.

Fordel ostemassen (uden kerner) på peberstykkerne.

Drys de ristede pinjekerner over.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 237 = kJ 995

Kulhydrat 9 g Protein 12 g Fedt 17 g (64%) Fibre 2 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 67 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Dolmas kurdiskeOrdet dolma er tyrkisk og betyder ”fyldt”. Dolma kan være løg, auberginer, tomater,...
• Farserede peberfrugter 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldte peberfrugter med baconDer er Middelhavs-stemning over denne dejlige ret, som smager skønt og passer sig selv i...
• Den HimmelskeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!