Logo

Pocheret havtaske i persille med mælkesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

# Ingredienser 
1 havtaskehale a 400 g i 4 ens stykker

Persillepuré:
250 ml fløde
250 ml hønsefond
1 bagekartoffel i tynde skiver
1 løg i tynde skiver
1 fed hvidløg i tyn­de skiver
1 lille porre i tynde skiver (det hvide)
10 stilke timian (kun blade)
Smør
1 bdt bredbladet persille (stilke og blade fint hakket hver for sig)
2 håndfulde spinat
Oli­venolie, salt, peber
 
Garniture:
16 små champignonhoveder
16 perleløg
16 styk­ker kartoffel i ens tern
2 dl hønsefond
Ti­mian, citronsaft, olivenolie, smør

* Tilberedning 
Persillepuré:
Kog bagekartoflen mør i fløde ag hønsefond.
Sauter løg, hvidløg, parre og timianblade mørt i lidt smør under låg. 
Sauter persillestilke lynhurtigt af i hed olivenolie og vend i fløden med løgsauteen.
Vigtigt: Alle 3 ting skal være færdige på samme tid!
Kom hakket spinat og persilleblade på blenderen.
Hæld fløde/løgragout'en i og kør til pure.
Si pureen gennem en fin sigte, smag til og køl af med det samme i en skål med is under, så pureen ikke bliver grå/grøn.
 
Mælkesauce: Kog alle ingredienser op og lad trække i 20 min. Si saucen.
 
Garniture: Glaser champignon i smør, hønsefond, ti­mian ag citronsaft, til de er møre.
Gentag processen med perleløgene.
Rist kartoffelstykkerne møre og gyldne i olivenolie.
 
Anretning: Pocher havtaskestykkerne.
Lun persillepureen og anret på tallerkener.
Læg den pocherede havtaskehale ovenpå.
Varm mælkesaucen og skum op, fordel kun skummet på fisken.
Fordel champignon, perleløg og kartofler omkring.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her