
Spis noget let i aften
 
Råkost: 
4 tomater, 
1 lille agurk 
125 g champignoner 
125 g julesalat 
6 stængler bladselleri 
 
Basilikumdip: 
1 bundt basilikum 
30 g mandler 
30 g revet parmesan 
1 tsk æbleeddike 
havsalt 
½ dl olivenolie 
 
Tzazikidip: 
50 g tzaziki 
2 spsk mager yoghurt naturel 
1 tsk tomatpuré 
*
A. Rens grønsagerne, skær dem i strimler og større stykker og anret dem på et fad.
B. Hak basilikum og blend den med mandler og parmesan. 
Krydr med eddike og salt og rør olien i. 
C. Bland tzazikien med yoghurt og tomatpuré. 
 
"Crudités" (= råkost) er en populær og sund forret i Frankrig. Den kan varieres alt efter årstiden. Der kan også bruges gulerødder, kålrabi, radiser, julesalat, ræddiker og squash. 
 
Pr portion 1060/253 kJ/kcal. 7 g protein. 21 g fedt. 6 g kulhydrat. 4 g fibre.