400 gram grønne asparges 
150 gram pighvarfilet 
1 æg 
1 æggeblomme 
1 dl  sødmælk 
1 ½ dl  piskefløde 
Kørvel 
Salt og peber 
 
Sauce af: 
2 dl  hvidvin 
2 spsk  piskefløde 
40 gram smør 
fileterne af 2-3 rosa grape 
Saften af 1 rosa grape
 
Skær den nederste del af aspargesene fra. 
Kog dem ca. 4 minutter i letsaltet vand. 
Tag dem op og kom dem direkte i koldt vand et par minutter. 
Skær 12 aspargeshoveder fra til garniture. 
Skær pighvarfileten i mindre stykker og blend den med salt, æg og 
æggeblomme. 
Blend asparges, kørvel, mælk og piskefløde hurtigt i nævnte rækkefølge. Smag moussen til med salt og peber. 
Kom den i en stor eller flere mindre portionsforme. 
Bag i vandbad (ved 160ºC), dækket med folie, ca. 30 minutter for den 
store form. ca. 15 minutter, hvis man vælger små portionsforme. 
Moussen skal være fast. 
Sauce: Kog hvidvin og citrussaften lidt ind. 
Kom fløden i gryden og kog igennem. 
Tag den fra varmen og pisk koldt smør i. 
Vend tvedelte aspargeshoveder og grapefileter i saucen. 
Anret sammen med aspargestimbalerne.