Logo

Ærtesuppe med fennikel og ristede kammuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(10 pers.)

ca. 600 g friske, bælgede ærter eller fine ærter fra frost
2 dl vand
2 skalotteløg
2 fennikler
50 g smør
4 dl tør hvidvin
1 1/2 l hjemmekogt hønsekødssuppe eller bouillon
4 dl piskefløde
salt og peber
450 g kammuslinger, optøede
2 spsk olie salt, peber
Pynt: Hakket persille
Tilbehør: Flutes

Kog de friske ærter i lidt letsaltet vand i ca. 5 min. (frosne ærter skal bare tøs op) Afdryp dem i en sigte.
Miks ærterne til mos i en foodprocessor eller blender.
Hak løgene. Rens fenniklerne, og skær dem i små tern.
Svits løg og fennikel kort i smør i en gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt vin, og kog op.
Tilsæt suppe, og kog det i et par min.
Rør ærte mos og fløde i, og varm suppen igennem.
Smag til med salt og peber.
Steg kammuslingerne kort i olie, til de er gyldne.
Krydr dem med salt og peber.
Server suppen med kammuslinger i, og et drys hakket persille som pynt.
Du kan også stikke kammuslingerne på et spid med en persillebuket i mellem hver musling og stikke/lægge i suppen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.372 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ærtemos med stegt flæsk anno 1766Nem, lækker, hurtig og sund ærtemos med stegte flæsketern - populær siden 1766 og stadig...
• Stuvede nye kartofler og ærterPrøv at stuve nye kartofler og ærter med cremefraiche og friske krydderurter. Det er...
• Mynte-ærte pestoNormalt er pesto en italiensk sauce lavet af et mix af friske basilikumblade, hvidløg,...
• Æbler, kogteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!