Nem
1 løg 
1 fed hvidløg 
30 g smør 
1 tsk hvedemel 
4 dl varm bouillon 
1 salatagurk 
1,5 dl fløde 
lidt salt og sukker 
friskmalet hvid peber 
lidt sennepspulver 
200 g kogte rejer m. skal 
2 bundter dild 
Tilberedning: 30 minutter. 
Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Hvedemel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.