Logo

Blomkålssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Selvom suppe måske ikke er typisk for sommeren, så smager blomkålssuppe ikke desto mindre dejligt. Suppen en ganske let at lave - prøv den som let aftensmad for familien. Server med ristet brød til.

Sommertid er måske ikke netop suppetid, hvis det da ikke var fordi, sommergrønsager som fx asparges og blomkål er så fortrinlige til suppe. Ved at purere noget af blomkålen får du en cremet konsistens uden jævning eller fløde. Legering med æggeblommer gør suppen let skummende og afrunder smagen.


1 blomkålshoved

1 løg eller porre i skiver
15 g smør
3 kartofler i tern
8 dl hønsebouillon
2 pasteuriserede æggeblommer

2 dl mælk
1/2 tsk revet muskatnød
Evt. revet citronskal
Tilbehør: Kørvelfnug, brødcroutoner eller ristet brød

*


Del ca. 1/4 af blomkålen i små buketter og blancher dem kort i letsaltet vand.

Tag dem op og gem dem.

Skær resten af kålen inkl. stok og de lyseste af dækbladene i grove stykker.

Varm løgene op med smørret i en gryde til de er klare.

Tilsæt kål og kartofler og sauter et par minutter.

Tilsæt bouillonen og kog det mørt under låg, ca. 1/2 time.

Blend suppen helt glat i en blender. Hæld den tilbage i gryden.

Varm de små blomkålsbuketter i suppen.

Kom æggeblommer og mælk i blenderen og blend, til det er skummende.

Rør det i suppen, som nu ikke må koge.

Smag suppen til med salt, peber, muskatnød og evt. revet citronskal.

Drys med kørvelfnug og server brødcroutoner eller ristet brød til.

Grønsager pr. person: 150 g

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KallunsuppeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tyrkisk nudelsuppeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelsuppe med porre og basilikum En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med æble og kanelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
53427-10-2014 18:18:29 madABC
Hej Loni Andersen: en fejl i opskriften er nu rettet. Tak for tippet.
53527-10-2014 17:29:27 Loni Andersen
Hejsa. Hvad skal der ske med de 2 dl som ikke skal hældes tilbage i gryden? Den bedste hilsener, Loni Andersen

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os