Logo

Blomkålssuppe med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne lækre blomkålssuppe med champignon som let og hurtig aftensmad, som forret eller som frokost. Retten er let at lave og serveres med brød og smør.

 

1 stort blomkål

2,5 l Grundsuppe - eller 4 bouillonterninger

2 spsk smør eller margarine

3 spsk hvedemel

salt og peber

3 æggeblommer

3 spsk fløde

150 g champignon

finklippet persille

Tilbehør: brød, smør og evt. en sprød gulerod

*

*

Del blomkålen i små buketter og kog dem møre i grundsuppe eller 1¾ l kogende vand, tilsat bouillonterninger.

Beregn 10-15 minut­ters kogetid.

Tag de pæneste blomkåls buketter op og lad resten koge endnu 5 minutter.

Passér eller blend dem med suppen.

Bag 1½ spsk smør eller margarine af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med blomkålssuppen.

Smag til med salt og peber og lad sup­pen koge sagte 5 minutter.

Legér den med æggeblommer, der er pi­sket sammen med fløde, og lad den derpå ikke mere komme i kog.

Rist de udskivede champignoner i resten af smør eller margarine og kom dem på suppen sammen med blomkålsbuketterne.

Drys med groftklippet persille og server suppen med brød, smør og gulerod.

Tips: Gør det brødet vådt, drys det med groft salt sæt det nogle minutter i en varm ovn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her