Logo

Borsjtj russisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Borsjtj russisk

 

I denne opskrift skal rødbeder langsomt koges møre i bouillonen - det trækker den fine, fyldige smag frem hos rødbederne.

• Rødbeder indeholder meget folinsyre.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner

 

# Råvarer til Borsjtj russisk:

6-8 (ca. 750 g) rødbeder

2 (200 g) løg

¼ l god bouillon (eller fond)

1½ tsk salt

½ tsk friskkværnet sort peber

1 spsk balsamicoeddike

4 spsk letmælksyoghurt

4 spsk syrnet fløde 9%

1 spsk kapers

1 spsk kørvel eller persille til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl og skræl rødbederne og skær dem i store tern.

Pil løgene og hak dem groft.

Læg grønsagerne i en gryde og hæld så meget bouillon eller vand på, så det lige dækker.

Tilsæt salt, peber og eddike.

 

2 Læg låg på, sæt gryden på pladen og bring det hurtigt i kog.

Sænk varmen og lad det simre stille i ca. 1 time.

Rør rundt nu og da.

 

3 Bland imens yoghurt og syrnet fløde, dæk til og lad det stå i stuetemperatur.

 

4 Mos de færdigkogte grønsager direkte i gryden eller purer dem i foodprocessoren.

Spæd evt. med mere bouillon.

 

5 Øs suppen op i opvarmede suppeskåle og top med 2 spsk af yoghurtblandingen.

Garner med hakket kørvel eller persille og lidt kapers.

Server straks.

 

Tips & råd


Borsjtj russisk 


Kørvel er en delikat krydderurt som passer fint til denne opskrift.

Andre urter, som også kompletterer rødbedesmagen godt, er dild og purløg.


Borsjtj russisk

 

Man kan også drysse ristede kommenfrø over den færdige suppe eller lade dem koge med.

 

MIKROOVNSTIPS

Varm vand eller bouillon i en mikrofast skål, til det næsten koger. Tilsæt de groftskårne rødbeder, løg, peber og eddike. Læg et mikrofast låg på og tilbered på fuld effekt ca.

15 min. eller til rødbederne er møre. Purer eller mos før servering.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 132 = kJ 567

Kulhydrat 22 g Protein 5 g Fedt 3 g (20%) Fibre 5 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 68 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RødbedeRødbeden har været dyrket i mere end 3000 år, men til at starte med var det kun stængler...
• Ovnbagte rødbeder med bær og honningNyd de bagte rødbeder som en selvstændig ret med brød til eller som tilbehør til vildt,...
• Ovnbagte rødbeder med balsamicoPrøv at bage rødbeder i ovnen det er nemt og smager skønt. Vi har brugt balsamico, du kan...
• Eksotisk frugtsalat med papaya-myntesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!