Logo

Bortsch - rødbedesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Østeuropas bortsch hører, sammen med den italienske suppe minestrone, til i gruppen af kraftfulde supper.  Bortsch laves af blandt andet rødbeder og kartofler og serveres med cremefraiche og rødløg.


4 personer

1 ¼ 1 grønsagsbouillon
4 rødbeder i grove stykker (ca. 500 g)
2 melede kartofler i grove stykker (ca. 200 g)
3 rødløg i grove stykker (ca. 200 g)
2 små fed pillede hvidløg
4 tsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
¼ l cremefraiche 18%
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
Tilbehør:
240 g ristet groft brød

*

Østeuropas bortsch hører, sammen med den italienske suppe minestrone, til i gruppen af kraftfulde supper.
Supper, der typisk indeholder store mængder fyld fx grønsager - gerne rodfrugter, tørrede bønner, pasta og i nogle tilfælde kød. En bortsch er mere styrkende end elegant - et rigtigt middagsmåltid i den kolde vintertid.

Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.

Ved serveringen: Kom cremefraiche og rødløg i små skåle hver for sig. Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.980 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her