Logo

Champignonvelouté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g champignoner
2 ½ dl fløde
lidt smør evt. citronsaft
ca. ¾ liter bouillon (lys)
2 liter velouté
5 æggeblommer
evt. lidt sherry
 
Velouté:
1 liter suppe/fond
lys/blond roux
 
De rensede champignons skæres i skiver og dampes med smør og salt, evt. lidt citronsaft.
Velouteen legeres med æggeblommerne og fløde, koges igennem, passeres og spædes med champignonfond og bouillon til passende konsistens. Smages til med salt og stødt hvid peber, evt. lidt sherry.
Ved anretning tilsættes champignonskiverne som garniture.
 

Velouté: Suppen koges op, jævnes med roux, koges blank og passeres.
Velouté kan fremstilles af: lys kalvebouillon , hønsebouillon, fiskefond m.m. Som hovedregel fremstilles velouté af suppe/fond fra den ret, den skal anvendes til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her