Logo

Forårsgrøn aspargessuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forårsgrøn aspargessuppe

 

Lav den skønneste suppe af et bundt friske grønne asparges. Det er nemt, når blot du følger anvisningerne trin for trin - nem køkkenskole og madkursus

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 30 min.

 

#

400 g friske grønne asparges

1 løg

1 fed hvidløg

15 g smør

1 liter hønse- eller grønsagsbouillon

1 spsk friske timianblade

2 spsk persille- eller basilikumblade

1 dl piskefløde

1-2 tsk citronsaft

½ spsk olie

salt og peber

Tilbehør: brød

*

Forårsgrøn aspargessuppe

1. SKYL de grønne asparges, og kasser de grove ender.

Skær aspargesene midt over, gem hoved-stykkerne, og snit resten fint.

Pil løg og hvidløg, og hak/ snit dem fint.

Sauter løgene blanke i en gryde med smør i 5 min.

Vend hvidløg og de fintsnittede asparges i gryden, og drys med salt og peber.

Sauter under omrøring i 3-5 min.

 

Forårsgrøn aspargessuppe

2. TILSÆT bouillon og timianblade, og lad suppen simre i 15 min.

 

Forårsgrøn aspargessuppe

3. TILSÆT persilleblade og fløde, og blend suppen jævn.

Varm igennem under omrøring, fjern skum, og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Forårsgrøn aspargessuppe

4. SKÆR evt. aspargeshovedstykkerne i mindre stykker, og rist dem i 2-4 min. (efter tykkelse) på en pande med olie.

Krydr med salt og peber, og læg dem i varme, dybe tallerkener eller skåle.

Hæld den varme suppe over de ristede aspargesstykker, og server straks med (ristet) brød.

 

TIPS: Hvis du gerne vil have en tykkere konsistens på suppen, kan du tilsætte 250 g skrællede kartoffelstykker sammen med de fintsnittede asparges.

 

Forårsgrøn aspargessuppe

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønne asparges med hakket æg og radiserGrønne asparges kan fås næsten hele året, og de smager fantastisk. Her får du en let...
• Tærte med grønne asparges og rygeostCremen er blendet af rygeost, æg og fløde, og de grønne asparges er ristet i olie, inden...
• Grønne asparges med appelsin og rødløgPrøv at servere friskdampede grønne asparges med appelsinstykker og en cremet...
• - 1. påskedag Påsken ligger ikke på en bestemt dato som julen. Påsken betyder en lang række fridage,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os