Smager af sol og Andalusien, specielt under en hedebølge. Til 4 personer.
750 g modne tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
2 løg
3 fed hvidløg
3 skiver franskbrød
1-2 spsk rødvinseddike eller citronsaft 
3 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 spsk smør
Læg 2-3 tomater til side. 
De øvrige tomater læges 1 minut i kogende vand. 
Giv dem bagefter et kuldechok under den kolde hane. 
Flå skindet af og skær tomaterne i lidt mindre stykker.
Skyl agurken og halver den. 
Læg den ene halvdel til side. 
Resten skrælles og skæres i små stykker. 
Halver peberfrugten og skyl den. 
Skær den ene halvdel af peberfrugten i terninger;
Pil 1 løg og snit det fint. 
Pil hvidløget. 
Purer begge løg sammen med de andre grønsager med stavblenderen. 
Dryp 2 brødskiver med eddiken og 1 ½ dl vand. 
Tilsæt olien og purer alt til en cremet masse. 
Krydr med salt og peber. 
Lad suppen stå køligt i 2-3 timer.
Så skæres alle de øvrige grønsager i meget små terninger. 
Skær det øvrige brød i terninger, steg det knasende sprødt i smørret og drys grønsager og brød i den kolde suppe.
Kj pr. portion: 840