Logo

Grønkålssuppe - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selv efter frosten er sat ind, er der frisk grønkål både på friland og hos grønthandleren. Grønkål er typisk nordisk, og den sunde kål har altid været et tiltrængt vitamin- og mineraltilskud i den mørke vintertid.

 

Til 6-8 personer

1 stok grønkål på 1-1 ¼ kg

1 stykke svine bryst på ca. 1 ½ kg

2 ½ l vand

6-8 kartofler

6 gulerødder

½ selleri

3 porrer

salt og 10-12 hele peberkorn

Tilbehør: Sennep og groft rugbrød

 

Kom svine brystet i en gryde og hæld vand på, så det dækker.

Bring det langsomt i kog.

Kom de rensede grønsager i gryden og tilsæt salt og hele peberkorn.

Læg låg på og lad grønsagerne koge møre i 20-30 minutter.

Tag dem op og skær dem i mindre stykker.

Lad kødet koge mørt - det tager 1 ¼-1 ½ time endnu.

Pluk grønkålsbladene fra stokken og skyl dem grundigt.

Lad bladene koge 10-15 minutter i letsaltet vand.

Lad dem dryppe godt af og hak dem fint med en kniv eller kør dem gennem kødmaskinen.

Tag svinebrystet op og si suppen.

Kom grønsager og grønkål i suppen.

Varm den igennem og smag den godt til.

Suppen serveres rygende varm med svinebrystet skåret i portionsstykker eller skiver. Dertil sennep og groft brød.

 

Tips: Nakkefilet og/eller medisterpølse kan erstatte svinebrystet, hvis man foretrækker det.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.015 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her