
# Ingredienser
120 g  kidneybønner rensede og skyllede 
120 g  kikærter rensede og skyllede 
3 spsk  olie 
2 ½ dl  rødløg halveret skivet på langs 
1 tsk  gurkemeje 
1 tsk  peber 
12 kopper vand 
120 g  linser 
¼ kop citronsaft 
½ tsk  tørret eller 1 spsk  frisk dild 
½ tsk  tørret eller 1 spsk  frisk oregano 
5 dl  grofthakket hakket persille eller koriander 
2 ½ dl  grofthakket hakket forårsløg 
2 ½ dl  grofthakket hakket spinat 
2 tsk  salt 
½ dl  usaltet smør 
1 ¾ dl  tynd skivet rødløg 
120 g  linguine eller fettuccine brækket 
1 spsk  cremefraiche 
½ dl  usaltet smør eller ghee 
2 tsk  tørret mynte
 
* Tilberedning
Bland kidneybønner og kikærter i en stor skål, dæk med koldt vand, og vil læg i blød natten over. 
Dræn og kasser vandet.
  
Varm olien i en stor gryde, og sauter løgene indtil de er gyldne. 
Rør gurkemeje og peber i, og rør i et minut. 
Tilsæt kidneybønner, kikærter og 3 l. koldt vand, bring i kog, sænk varmen og lad småkoge i 1 time. 
Tilsæt linser, citronsaft, dild og oregano i gryden, bring i kog igen, sænke varmen og småkoge i endnu 1 time. 
Rør af og til og tilsæt evt. mere vand hvis suppen er ved at koge på. 
Tilsæt persille eller koriander, forårsløg, spinat og salt, rør godt, og småkoge i endnu ½ time. 
Imens smeltes ¼ kop med smør i en anden lille gryde og svits ½ kop tyndt skivet løg indtil de er brune og sprøde. 
Sættes til side til garnering. 
Tilsæt nudlerne til suppen og lad småkoge i endnu 10 minutter. 
Tage gryden væk fra varmen, og pisk cremefraiche i, og hæld i serveringsskål. 
Varm ¼ kop smør eller ghee i en lille pande, drys den tørrede mynte i, og svits kort, indtil det begynder at afgive duft. 
Tag panden af varmen, og garner suppen med myntesmørret og de ristede løg.