600 g  jordskokker 
1 stk løg 
1 stk kartoffel 
1 stk pastinak 
3 dl  hvidvin 
8 dl  hønsebouillon 
½ dl  piskefløde 
frisk timian (½ spsk  tørret timian)
Pynt: 
2 porrer og ca. ½ l. neutral olie til fritering 
Jordskokker, 1 porre, kartoffel og pastinak skylles/skrælles og skæres i mindre stykker. 
Sæt det hele over i en stor gryde med hvidvinen og et par kviste timian. 
Lad det koge kraftigt til vinen er næsten helt fordampet. 
Tilsæt bouillon og lad det koge ca. 15 min. til grønsagerne er møre. 
Fjern timiankvistene og blend suppen. 
Hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløde, salt og peber. 
Lad den simre ganske let, mens de friterede porrer tilberedes.
Den grønne del af porrerne snittes i meget fine, smalle strimler på langs. 
De frituresteges i den meget varme olie i et par minutter og tages op med 
en hulske når de er gyldne. 
Læg dem på køkkenrulle for at suge olien fra og drys evt. fint salt henover med det samme.
Hæld suppen i portionsskåle og pynt den varme suppe med de friterede 
porrer.
Tips: For at få de friterede porrer rigtigt sprøde, kan du, når de er 
snittet, lægge dem i koldt vand og stille dem i køleskab. Husk dog at tørre 
dem godt af inden du kommer dem i olien - der må ikke være vand på dem.