
Krydret bønnesuppe
250 g udblødte, hvide bønner 
3 fed hvidløg 
1 løg 
1 peberfrugt 
4 fuldmodne tomater 
2 bouillonterninger 
salt og peber 
¼ tsk rosmarin 
¼ tsk basilikum 
klippet persille 
Tilbehør: Spiedini - se herunder 
*
Sæt bønnerne over i iblødsætningsvandet, spædet med så meget vand, at der i alt bliver 1¾ l. 
Tilsæt knuste hvidløg, hakket løg, strimlet peberfrugt og ituskårne tomater. 
Bring det i kog og tilsæt bouillonterningerne. 
Lad suppen koge sagte i 1½-1¾ time. 
Purér eller blend suppen over i en anden gryde og smag til med salt og peber. 
Tilsæt rosmarin og basilikum og lad suppen snurre videre i 10 minutter. 
Drys ved serveringen med klippet persille og server suppen med 

Spiedini 
4 birkes-rundstykker 
4 store, ret tykke skiver Danbo ost 
8 sardelfileter (evt sardin i olie fileter)
*
Skær 4 snit i hvert rundstykke, men ikke helt igennem. 
Skær hver osteskive i 4 stykker og stik dem i snittene. 
Stil rundstykkerne 5-6 minutter i en 250°C varm ovn og pynt hvert med 2 sardelfileter i kryds. 
Server dem omgående til suppen.