Logo

Kurt Kjærs fiskefond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En god kraftig fiskefond, der bl. a. danner grundlag for fiskesauce til havtaskemedallioner og suppe i Bouillabaisse fra Sandgaarden.
(15-20 liter)
 
1 bdt porrer
1 potte timian
5 hele hvidløg
5 løg
20 kg fladfiskeben, helst rødtunge og pighvar
Olie
 
Sauter grønsagerne i olie i en gryde (helst af rustfrit stål, da aluminium kan afgive farve til fonden!).
Kom fiskebenene på, hæld vand over til et stykke, før benene er dækket.
Benene fal­der sammen efter nogle minutters kogning og dækkes derfor hurtigt.
Bring i kog og lad simre i 20 minutter.
Sluk for blusset og lad fonden trække i en halv time, inden den sies i en etamine (spidssi).
Fonden kan opbevares 2-3 måneder på frost.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?









Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her