Logo

Løgsuppe for viderekomne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg store løg
4 spsk olivenolie
1 tsk brun farin
1 l. vand + oksebouillonterning eller 1 dåse oksebouillon + 1 l vand
1 kvist timian
1 laurbærblad
evt. ½ dl sherry
salt og peber
2 æggeblommer
100 g reven emmentaler ost
Franskbrødscroutoner
20 g smør
 
Skær løgene i smalle både og brun dem godt i olivenolie i en tykbundet gryde.
Tilsæt brun farin og lad det karamellisere lidt.
Tilsæt vand og bouillonterning, timian, laurbærblad, salt og peber.
Lad suppen koge ved svag varme i 20 min.
Tag laurbærblad og timian op.
Tag derefter løgene op med en hulske og blend dem.
Pisk æggeblommerne med sherry og den revne ost og kom det i blenderen sammen med løgpuréen.
Hæld det tilbage i gryden og varm det op - det må ikke koge.
Smag til.
Skær daggammelt franskbrød ud i terninger, som ristes på panden (evt. i gyldent smør), og server dem til suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her