
 
En fransk klassiker som denne, med kraftig løgsmag og en
sprød overflade med ost, er altid et populært indslag på middagsbordet.
Superbilligt.
• Løg indeholder mineraler og vitaminer. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Fransk løgsuppe: 
300 g løg 
30 g smør eller margarine 
1 spsk hvedemel 
1 l oksebouillon 
salt og peber 
8 tynde skiver franskbrød eller baguette
100 g reven stærk ost (45+) 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Pil løgene og skær dem i fine ringe eller striml dem i
foodprocessoren. 
 
2 Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgene i og
steg dem til de er blanke. 
Løgene skal ikke blive brune. 
 
3 Drys melet over og rør det godt sammen. 
Spæd med bouillon og lad det koge ca. 15 min. 
Smag tilmed salt og peber. 
Sæt ovnen på 225 °C. 
 
4 Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren. 
Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle. 
Læg to brødskiver øverst i hver skål, drys ost over og
gratiner midt i ovnen ca. 5 min. til osten er gylden. 
Server straks. 
 
Tips & råd
 
 
Hæld bouillon i lidt ad gangen under omrøring, så der ikke
dannes klumper af melet. 
Suppen bliver lidt mere luksus-præget og får en meget fornem
smag, hvis du erstatter 1 dl af bouillonen med hvidvin. 
Du skal ikke bruge en større mængde vin, for da vil
vinsmagen blive for dominerende. 
Hvis du ikke har portionsskåle, kan du udmærket gratinere
suppen i en stor ovnfast skål.
 
VARIATION 
Du kan anvende oste i stil med gruyere, gouda eller en
vellagret Danbo. 
Det vigtige er at de smelter let og har en kraftig smag.
 
PR. PORTION: Kalorier 271 = Kilojoule 1129 
Kulhydrat 24 g Protein 12 g Fedt 14 g (46%) Fibre 2 g