
 

 
1 finthakket skalotteløg 
400 g salatløg i skiver 
1 fed knust hvidløg 
25 g smør + 1 dl vand 
¾ liter grønt- eller hønsebouillon 
2 dl piskefløde 
lidt cayennepeber (forsigtig!) 
salt 
 
Fyld: 
12 små fed hvidløg 
blade fra ½ bdt 
basilikum eller 
1 spsk tørret 
Evt. reven parmesanost 
 
Bruchetta: 
4 skiver italiensk landbrød 
lidt olivenolie 
4 tomater 
1 spsk hakkede basilikumblade eller 1 tsk tørret 
salt og peber 
Et par basilikumblade til pynt 
  
Gør løgene i stand. Smelt smørret i en gryde. 
Kom skalotteløg, salatløg og hvidløg i og rør rundt. 
Tilsæt vand og lad det koge sagte under låg 10 minutter. 
Hæld bouillon ved og fortsæt kogningen 20 minutter. 
Pil hvidløgene til fyldet og kog dem 5 minutter 3 gange dækket af vand. Kom piskefløde, de kogte hvidløg og basilikum i suppen og kog 1 minut. Smag til med cayennepeber og salt. 
Hæld kogende vand på tomaterne. 
Flå og udkern dem. 
Hak tomatkødet groft med en kniv, tilsæt basilikum og smag til med salt og peber. 
Rist brødskiverne og pensl dem med olivenolie. 
Top tomatkødet op på brødene og pynt med basilikumblad. 
Server dem til suppen.