
Denne suppe er et probat middel mod kuldegysninger 
 
250 g løg
1 spsk smør
1 spsk olie
salt, peber, lidt muskat
1 knsp sukker
stødt kommen
5 spsk hvidvin
5 dl grønsagsbouillon
4 forårsløg
landbrød
1 fed hvidløg
1 tsk tørrede tranebær
 
Løg skæres i fine ringe. 
Smør og olie varmes op i en gryde. 
Løgene steges gyldenbrune ved mellem til stærk varme. 
Der krydres med salt, peber, lidt muskat, 1 knsp sukker og lidt stødt kommen. 
Der koges af med 5 spsk hvidvin, som derefter koges lidt ind.
Grønsagsbouillon hældes i, koges op, og det hele småkager i 15 minutter under låg. 
Forårsløg gøres i stand og skæres i fine ringe. 
2 minutter, før suppen er kogt færdig, hældes ringene i. 
2 skiver landbrød ristes og gnides med 1 pillet hvidløgsfed. 
Smag suppen til igen. 
Strø tørrede tranebær (eventuelt let stødt i morteren) over suppen og server den sammen med brødet.