
 
Ugens
fiskeret er en nem suppe med saftige stykker laks helt uden ben. 
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 30 min. 
 
#
500
g laksefilet 
1 tsk
salt 
½-¾
kg kartofler 
1
stor gulerod 
2
løg 
1
liter fiske- eller grønsagsbouillon (eller vand) 
2
laurbærblade 
10
stk. allehånde 
salt
og friskkværnet peber 
1-2
spsk citronsaft 
frisk
dild 
Tilbehør:
evt. brød 
*
 
Skær
skindet af laksen, og fjern evt. ben med en pincet. 
Skær
laksen i terninger på ca. 2x2 cm, læg dem på en tallerken, og drys med salt. 
Dæk
til, og sæt i køleskabet. 
 
Skræl
kartoflerne, og skær dem i terninger. 
Skræl
guleroden, og skær den i tynde skiver. 
Pil
løgene, og skær dem i skiver fra top til rod. 
Varm
bouillon eller vand op, og kog kartoflerne i 10 min. 
Tilsæt
derefter gulerødder og løg. 
Kom
laurbærblade og allehånde i et kaffe- eller tefilter, og luk med kødsnor. 
Læg
det i suppen, og kog videre i ca. 7 min., til alle grønsagerne er møre. 
Kasser
krydderierne i filteret. 
 
Vend
lakseterningerne i den varme suppe, læg låg på, og lad den simre i 3-4 min. 
Sluk,
og lad laksen trække færdig i suppen i ca. 5 min. 
Smag
suppen til med salt, peber og citronsaft. 
Drys
med dild, og server straks, evt. med brød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin