200 g røde linser
1 l. grønsagsbouillon
100 g kartofler i tern
100 g æble i små tern
1 spsk olie
100 g finthakket løg
2 spsk friskreven ingefærrod
1 finthakket, grøn chili - uden kerner
4 cm. kanelstang
4 kryddernelliker
2 tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk gurkemeje
4 friske eller tørrede karryblade
4 dl kokosmælk
3 spsk limesaft
salt
frisk koriander til pynt
Skyl linserne og pil urenhederne fra.
Bring linser, bouillon, kartofler og æble i kog, og lad det koge ca. 20 minutter for svag varme.
Sautér løg, hvidløg, ingefær i olie.
Tilsæt krydderier og karryblade under omrøring.
Fjern de hele krydderier (Kanel, nelliker, og karryblade ), når olien begynder at skille sig ud.
Pisk kokosmælk og krydderimassen i suppen.
Tilsæt limesaft og smag til med salt.
Drys med frisk koriander lige inden servering.