
Tilpasset camping og Trangia sæt 
 
500 g muslinger 
2 gulerødder 
½ fennikel 
½ porre 
En tyk skive selleri 2dlvand 
1 dl hvidvin 
2 dl fløde (eller mælk) 
En lille håndfuld koriander 
Smørbolle, se dette
Salt og peber 
  
Muslingerne skylles og renses for tang og sand. 
Dampes med lidt vand og hvidvin i den store gryde. 
Tag dem op, når de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke har åbnet sig efter 5 min, så smid dem væk). 
Læg de kogte muslinger i en dyb tallerken, og lad kogelagen blive i gryden. 
Tilsæt fløden og lad det koge igennem. 
Grønsagerne snittes i lange, tynde strimler og koges møre i suppen i ca. 10 min. 
Tilsæt undervejs krydderier og krydderurter samt lidt smørbolle for at få en lidt tykkere konsistens. 
Når grønsagerne er møre, vendes muslingerne i suppen. Givet opkog.