Suppen får kulør og smag af piment despelette, tørret chili, som syv kommuner i Baskerlandet har eneret på at navngive efter oprindelsesstedet Espelette, og som fås hos Løgismose Vin. 
Alternativt kan mild paprika bruges, blandet med chilipulver - lige dele New Mexico og Ancho Style (Santa Maria). Suppler med en smule knust chili. 
Forret til 4 personer:
1,5 kg friske blåmuslinger
30 g smør
2 løg
2 stilke bladselleri
½-1 fennikelknold
2 store nip safrantråde 
3 dl tør, fyldig hvidvin 
1,5-2 dl piskefløde
1 spsk  piment despelette
1 spsk  fiskebouillonpulver
Skyl muslingerne, og kasser alle, der ikke lukker helt efter et let gok mod bordkanten. 
Hak de rensede grønsager så fint som muligt. Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt grønsagerne, og rør safran i. Spæd med vin, og kog blandingen i 5 minutter uden låg. Derefter tilsættes muslingerne, og nu skal der straks låg på gryden. 
Kog muslingerne i 4-5 minutter, løft gryden et par gange undervejs, og ryst den.
Hæld muslingerne i en si, sat over en skål. Hæld den afdryppede væde tilbage i gryden, spæd med 1 dl vand, rør fiskebouillonpulver, krydderier og piskefløde i, og lad blandingen koge kraftigt og uden låg i 5 minutter. 
Hæld muslingerne tilbage i gryden, læg låg på, så de bliver gennemvarme, og server straks med brød til.