Logo

Muslingesuppe med safran

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Soupe de moules au safran - 6 personer

2,5 kg blåmuslinger
2 løg
½ l hvidvin
1 dl Noilly Prat
1 l piskefløde
2 g safran eller theskefulde
Cayennepeber
Salt
1 lille bundt kørvel
Saften af en citron
3 spsk olie

De finthakkede løg sauteres i olie og de grundigt rensede muslinger kommes ved. De
dampes med hvidvin, Noilly Prat samt kørvelstilkene til de åbner sig. Muslingerne tages op og fonden sigtes. Samtidig nedkoges fløden til det halve i en anden gryde. Den sigtede muslingefond tilsættes den nedkogte fløde, som gives et hurtigt opkog inden den blendes kort. Tilsmages med salt og pebet samt citronsaft. Suppen hældes tilbage i en gryde og tilsættes muslinger og safran, der er udblødt i en smule lun muslingesaft.

Anretning:
Serveres i suppeterin eller i dybe tallerkener pyntet med kørvel blade.

TIPS: For at få maksimal smagsstyrke udblødes safranen i en smule lun muslingesaft.
Hvis ikke kørvel kan skaffes, kan den erstattes med enten persille eller purløg. Kan serveres med smørristede rugbrødsterninger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her