220 g  kogte, røde kidneybønner, evt. fra ds  
50 g  gulerod 
½ løg 
40 g  bladselleri 
60 g  porre 
½ l. grønsagsbouillon eller vand 
1 laurbærblad 
1-2 fedhakket hvidløg 
½ ds  hakkede flåede tomater med chili 
salt 
peber 
paprika 
evt. 2 tsk koncentreret tomatpuré 
75 g  kinakål 
Lad kidneybønnerne dryppe af i en sigte. 
Gør alle grønsagerne i stand og skær dem i mindre stykker. 
Svits grønsagerne i nogle minutter i lidt af bouillonen/vandet. 
Tilsæt resten af væsken sammen med laurbærbladet. 
Bring suppen i kog og lad den koge sagte under låg ca. ½ time, til alt er godt mørt. 
Fjern laurbærbladet og rør halvdelen af kidneybønnerne i. 
Blend suppen, til den er helt jævn, og kom den i en ren gryde. 
Tilsæt de hakkede hvidløgsfed sammen med tomaterne og smag suppen til med krydderier – den må gerne være stærk. 
Rør evt. lidt tomatpuré i, hvis smagen skal være kraftigere, og bring igen suppen i kog. 
Skær kinakålen i smalle strimler, kom dem i suppen sammen med resten af kidneybønnerne og lad dem koge med endnu 5 min. 
Smag suppen til og servér.