Logo

Sellericremesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sellericremesuppe

600- knoldselleri

2 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

½ tsk. knuste korianderfrø

5-6 hønsebouillon

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

fløde

2-3 tsk. citronsaft

salt og peber

lidt fintreven muskatnød

purløg

ca. frisk lakse-, ørred-, løje- eller stenbiderrogn

 

Rens og skræl sellerien. Pil løg og hvidløg.

Skær selleri, løg og hvidløg i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med korianderfrøene.

Hæld vand på, til det knap dækker, og bring det i kog.

Lad det koge blidt i 10-15 minutter, til sellerien er helt mør.

Blend de mørkogte selleri- og løgstykker med kogevandet til en cremet puré. Brug en stavblender eller en blender (i så fald fyldes kun lidt af gangen i blenderglasset).

Hæld pureen tilbage i kogegryden og tilsæt bouillon, olie og fløde.

Bring suppen i kog og smag til med citronsaft, salt, peber og muskatnød.

Server suppen med en lille skefuld lakserogn i hver portion og klippet purløg på toppen.

Ristet rugbrød eller landbrød med rug i smager godt til suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her