200 g kikærter 
½ dl olivenolie 
3 løg 
2 fed hvidløg 
200 g reven græskar eller squash 
100 g reven selleri 
2 tomater 
1 peberfrugt 
paprika 
basilikum 
chili 
2 tsk tamari 
8 dl væde
 
Læg kikærterne i blød dagen før og kog dem møre i ca. 1 time. 
Svits løg, hvidløg, squash samt selleri i olie i en tykbundet gryde. 
Tilsæt krydderier samt tomater og peberfrugt skåret i småbidder. 
Lad det hele småkoge i 8 dl væde - vand eller bouillon, suppe - i ca. 15 min. 
Tilsæt kikærterne og smag suppen til med tamari. 
Lad suppen koge yderligere 10 min. eller til alle grønsager er bløde.
 
Tips: I stedet for squash og grøn peber kan ærter og grønne bønner indgå i retten.