Logo

Spinat og morkelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 gram tørrede morkler
350 gram frisk spinat
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
8 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
1-2 spsk tør sherry
1 bundt purløg
salt og peber
 
Læg morklerne i blød i rigeligt koldt vand 2 timer.
Kasser vandet.
Tilsæt nyt vand og kog morklerne i 5 minutter - kasser vandet - gentag kogningen i rent vand i yderligere 5 minutter.
Tør morklerne forsigtigt og hak dem groft.
Svits dem nogle minutter i 1 spsk smør.
Rør en smørbolle af 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel.
Hæld kogende bouillon og fløde over svampene.
Rør smørbollen i og lad suppen koge ca. 10 minutter.
 
Befri spinaten for rod og grove stilke.
Skyl spinaten godt og hak den groft.
Rør spinaten i suppen og lad den koge et par minutter.
Smag til med salt, peber og sherry.
Drys finthakket purløg over og server straks med ristet brød smurt med krydderurtesmør rørt af fx. finthakket persille, lidt hvidløg og citronsaft.
 

Tips: En eventuel rest af denne suppe må IKKE gemmes eller opvarmes. 
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her