Enten 12 minutter eller 12 timer - vælg selv 
Til 4 utålmodige suppeentusiaster (Tid: 12 minutter):
1 løg
2 spsk olie
1 stor dåse flåede tomater (800 g) 
½ l kød bouillon eller oksefond 
100 g roquefort eller friskost med krydderurter
salt, friskkværnet peber
½ tsk sambal oelek
Pil løget, hak det fint. 
Svits det i den varme olie. 
Tilsæt tomater med saft i gryden, findel tomaterne i gryden, kom også bouillonen i. 
Lad det koge ved meget høj varme i 5 minutter, rør osten i suppen i små stykker og smag til med salt, peber og sambal oelek.
Til 4 tålmodige suppeentusiaster (Tid: 12 timer): 
2 løg
2 fed hvidløg
1 kg fuldmodne tomater 
1 spsk hakket basilikum 
salt og friskkværnet peber 
50 g kogt skinke
4 spsk olivenolie 
2 tsk tomatpure
¾ l hønsebouillon
1 knivspids sukker
2-3 spsk gin
4 spsk fløde
Pil løg og hvidløg, hak dem. 
Skyl tomaterne, skær dem i grove terninger, bland løg, hvidløg, basilikum, salt og peber i og stil det køligt i 12 timer.
Skær skinken i terninger og steg dem i varm olie ved svag varme. 
Rør tomatblandingen og den koncentrerede tomat i, hæld bouillon ved. 
Lad det småkoge blidt i 5 minutter, smag til med salt, peber og gin. 
Pisk fløden let og rør den i.
Tid: 12 minutter eller 12 timer. Smager godt til begge to.
Tilbehør:
Hvidløgscroutoner: hvedebrødsterninger steges sprøde i varmt smør med hakket hvidløg.
Kj pr. portion: for utålmodige: 760, for tålmodige: 780