Logo

Vildt suppe med kødboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 5 kg ben sener eller andet fra vildt (fugleskrog)
2 gulerod
½ selleri
1 løg
1 persillerod eller pastinak
2 dl rødvin
enebær og timian
1 porre
laurbærblade
1 ds tomatpure (lille)
2 fed hvidløg
1 klat smør
Kødboller/fyld:
2 dl sherry
250 g kastanjer
hvedemel
1 æg
1 dl piskefløde
300 g hakket vildtkød
 
Vildtfond (kan koges på forhånd):
Kom ben og andet i et fad og brun det i ovnen ved 225° i 25 min.
Gør urterne i stand.
De skæres i små stykker, og hvidløget hakkes groft.
Svits det i smørret, og hæld rødvinen på.
Lad simre i et par minutter.
Kom vildtben og resten undtagen salt i.
Hæld koldt vand på til det dækker.
Kog op, skum grundigt af, og tilsæt salt.
Kog (ikke bullerkogning!) i 2-3 timer indtil kødet slipper benene.
Sigt fonden, og kog ind til ca 1,5 liter.
Kastanjer:
Rids et kryds i toppen af kastanjerne og bag dem i en 200° varm ovn i ca 15 min.
Tag kastanjerne ud af deres skal og skær i 1/8-dele
Færdiggøring af suppe:
Kog sherry ind til ca det halve, kom suppen på, hæld kastanjer i og kog i ca 10 min.
Blend suppen. Smag til med salt og peber.
Tilsæt vildtkød og kog videre i ca 10 minutter.
Kødboller:
Rør det hakkede kød sammen med hvedemel, æg, fløde, salt og peber.
Lad dejen hvile i ca 20 minutter.
Kog ca 1 liter saltet vand.
Pocher bollerne heri indtil de er faste og flyder.
Når suppen skal serveres, tilsættes kødbollerne, og en lille klat smør.
Serveres med flûtes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her