800 g friske og modne tomater 
2 store løg 
1 spsk smør 
¼ l hønsebouillon 
6 friske basilikumblade 
en anelse sukker 
salt 
2 spsk Grappa 
4 spsk fløde
 
Tomaterne befries for stilk og der laves et kryds i toppen. 
Lægges i kogende vand ca. 15-20 sekunder og herefter i isvand. 
Tomaterne befries for skind og kvartes.
Løgene skæres i fine tern og sauteres i smør. 
Tilføj tomaterne og kog dem ca. 30 min. under stadig omrøring til grødet konsistens. 
Bouillonen hældes og suppen gives et opkog. 
Hæld suppen i en foodprocessor og blend til fin puré sammen med 2 basilikumblade. 
Det hele gives nu endnu et opkog. 
Smag til med salt, sukker og grappa. 
Pisk fløden stiv. 
Suppen hældes i varme suppetallerkener og pyntes af med flødeskum og basilikumblade.