
 
Pilaf er en risret, eller tilbehør, der oprindeligt kommer
fra Sydasien, Tyrkiet og Persien. Retten bliver tilberedt af langkornede ris
kogt i krydret fond i en gryde eller pande.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. 
#
1 spsk olie 
1 løg 
250 g (ca. 3 dl) langkornede ris 
6 dl vand eller bouillon 
50 g (1 dl) rosiner 
50 g (godt 1 dl) valnødder 
1 laurbærblad 
salt og peber fra kværn 
1 tsk paprika edelsüss 
*
1. Varm olien i en tykbundet gryde. 
Hak løget og svits det i olien 2-3 min. 
Kom risene ved og rør godt om. 
Tilsæt letsaltet vand eller bouillon og bring det i kog. 
Kom rosiner, nødder og laurbærblad ved. 
 
2. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene simre i 12
min. 
Tag gryden fra varmen og lad det stå med låg på i andre 12
min. 
 
3. Skil risene med to gafler og smag til med peber og
paprika. 
Især godt til svinekød.