Logo

Hvedeknopper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel (knap 10dl)
1 dl mælk
1 dl vand
50 g smør eller margarine
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg

Pensling:
mælk eller vand

Lun mælk, vand og smør let og rør gæren ud heri.
Bland det sammen piskede æg, hvedemel, salt og sukker i gær væden og ælt dejen godt igennem.
Lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30 minutter.

Arbejd dejen godt igennem igen og del den i 12 boller.
Anbring dem på en bageplade, bollerne skal helst røre hinanden, og lad dem hæve - gerne i damp over en gryde med kogende vand - i 20 minutter.

Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 º C i 15 - 20 minutter.

Flækkes og ristes inden de spises.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbletimbale med råcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!