
 
Den gode gamle
klassiker "Skidne æg" blev traditionelt serveret påskelørdag. Vi har
brugt to slags sennep til saucen. Udvid gerne retten med grønsager fx med lidt
friskdampet broccoli. 
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
15 g smør 
1 spsk hvedemel 
1½ dl hønsebouillon 
1 dl mælk 
1 spsk fiskesennep 
½-1 spsk dijonsennep
2-3 æg 
1 bdt purløg,
persille og/eller kørvel 
salt og peber 
 
Tilbehør: rugbrød
eller kogte eller brasede kartofler 
*
Smelt smørret i en
gryde, rør melet og bag det igennem under omrøring. 
Tilsæt bouillon og
mælk lidt ad gangen under omrøring og kog saucen 8-10 min. 
Smag til med sennep,
salt og peber. 
Kog æggene smilende
7-8 min. Fordel saucen i to varme tallerkner og læg halve pillede æg i. 
Drys med fintsnittet
purløg, hakket persille og/eller kørvel og server straks med rugbrød eller
kartofler. 
 
TIPS: Drys evt. lidt
hakket sprød-stegt bacon over - det smager godt. 
 
Se mere lækkert tilbehør her