
 
En dejlig æggekage
fyldt med nye kartofler og grønsager. Rester er gode kolde - evt. på et stykke
rugbrød. 
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 30 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
 
#
1 løg (finthakket) 
½ spsk olie eller
smør
1 peberfrugt skåret
i tern
250 g kartofler
(kogte) 
150 g spinat (eller
ærter, friske eller frosne) 
4 æg 
2 dl mælk 
3 spsk hvedemel 
salt og peber 
 
Pynt: 
2 tomater
purløg 
 
Tilbehør: brød 
*
Steg løgene bløde og
blanke på en pande med olie eller smør. 
Tilsæt peberfrugt og
steg under omrøring i 5 min. 
Tilsæt kartofler og
varm det igennem. 
Pisk æg, mælk og mel
godt sammen og krydr med salt og peber. 
Vend spinat eller
ærter i grønsagerne og hæld æggemassen på panden. 
Bag æggekagen ved
middelvarme i ca. 15 min. - vend den evt. med et grydelåg, så den får
stegeskorpe på begge sider. 
Pynt med tomater og
fintklippet purløg og server med brød. 
 
Tips: Brug de
grønsager, du har ved hånden: squash eller grønne asparges er gode her. 
Drys evt æggekagen
med revet ost, frisk mozzarella eller gedeost og gratiner under grillen i ovnen.