
 
Amagerkoteletter
er nakkekoteletter braiseret med kål, løg og kartofler. Nyd retten med den
lækre stegesky. 
4-6
personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 1 time. Fryseegnet 
 
#
6
tykke nakkekoteletter 
15 g
smør 
1 spsk
olie 
salt
og friskkværnet peber 
1
kg kartofler 
3 løg
1 spsk
olie 
1
savojkål eller 1 lille hvidkål 
2
dl vand eller urte- eller kalvebouillon 
 
Tilbehør:
persille 
evt.
groft brød eller rugbrød sennep 
*
 
Dup
kødet tørt med køkkenrulle. 
Brun
koteletterne i gyldent smør og olie på en pande ved god varme i 1 minut på hver
side, og krydr med salt og peber. 
Kasser
pandefedtet. 
 
Skræl
kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. 
Hæld
vandet fra, og lad kartoflerne dryppe af. 
Pil
løgene, skær dem i skiver og steg dem klare i olie. 
 
Skær
kålen i grove stykker uden stok og steg dem med løgene i ca 5 min. under
omrøring. 
Krydr
med salt. 
 
Læg
halvdelen af kål- og løgblandingen i et ovnfast fad. 
Fordel
kartoffel skiverne på kålen, og krydr med salt og peber. 
Læg
de brunede koteletter ovenpå, og dæk dem med resten af kål-løgblandingen. 
Hæld
vand eller bouillon ved. 
 
Dæk
fadet til med låg eller stanniol. og sæt det i ovnen ved 175 °C. 
Bag
i ca. 45 min, til koteletter, kartofler og kål er møre. 
 
Drys
med hakket persille og nyd evt med groft brød eller rugbrød, sennep og måske en
kold Amager Bryghus pilsner. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin