
 
Nyd de nye kartofler
og asparges med en cremet sauce, smagt til med rygeost. Retten kan suppleres
med et lille stykke stegt laks, en svinekotelet eller en kalveschnitzel. 
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen. 
 
#
750 g nye kartofler 
1 bdt grønne
asparges 
 
Hollandaisesauce: 
100 g smør 
2 æggeblommer 
1 dl hvidvin (eller
vand) 
2-3 spsk rygeost
(uden kommen) 
2-3 spsk friske
krydderurter (fx dild, purløg og bredbladet persille) 
salt og friskkværnet
peber 
 
Tilbehør: grønne
salatblade og citron 
*
 
Skrub kartoflerne
rene og kog dem i velsaltet vand i 8 min. 
Sluk for varmen og
lad dem trække møre under låg ca. 8 min. 
 
Knæk den nederste
træede del af aspargeserne og kog dem i 2-3 min., til de er møre, men stadig
sprøde. 
Lad dem dryppe godt
af. 
 
Sauce: Smelt smørret
og hold det varmt. 
Pisk æggeblommer og
vin eller vand sammen i en gryde over et kogende vandbad. 
Pisk konstant, til saucen
er rygende varm, men ikke koger. 
Tag gryden fra
varmen og pisk det varme smør i gradvist, som når man rører mayonnaise. 
Smag til med
rygeost, krydderurter, salt og peber. 
Hæld straks saucen i
en sauceskål og server med de afdryppede kartofler og asparges. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin