
Lækkert med bacon. Bacon har en særlig plads i det
traditionelle danske køkken, Her giver vi opskriften på en gammel kending, selvom
vi ikke kunne modstå fristelsen til at blande lidt æbler i kærligheden. 2
personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min. 
 
#
150 g baconterninger 
2 løg 
1-2 æbler 
 
Kartoffelmos: 
600 g melede kartofler 
1 dl mælk 
25 g smør 
salt og peber 
Tilbehør: 
persille eller purløg 
rugbrød 
*
Sæt kartoflerne over at koge i letsaltet vand i ca. 20 min. 
Steg baconterninger gyldne og sprøde på en middelvarm pande,
og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. 
Pil løgene, og snit dem fint. 
Vask og udkern æblerne, og skær dem i både. 
 
Steg løgene gyldne på panden i det afsmeltede baconfedt. 
Vend æblebåde i løgene, og tilsæt bacon. 
Lad det simre, til æblerne er varme. Smag til med salt og
peber. 
Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem. 
Rør varm mælk i mosen, tilsæt smør, og smag til med salt og
peber. 
Anret kærligheden på kartoffelmos med grønt drys og server
brød til.
 
Tips: Erstat evt. ½ af kartoflerne med rodfrugter som
selleri, pastinak eller persillerod.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin