
 
Køb et stykke god,
tørsaltet bacon til denne gode klassiker. Kartoffelmosen er "lettet"
med grønne grønsager. 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min. 
 
#
200 g bacon 
2 store løg 
 
Mos: 
400 g kartofler 
400 g porre og/eller
broccoli 
1 dl mælk 
evt. smør 
lidt purløg 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
rugbrød og syltede
rødbeder 
*
 
Skræl kartoflerne,
og skær dem i grove stykker. 
Sæt dem over at koge
i letsaltet vand. 
 
Rens grønsagerne,
skær dem i mindre stykker, og læg dem ved kartoflerne efter 10 min., og lad det
koge 10 min. mere. 
 
Skær bacon i
terninger, og steg dem gyldne på en pande. 
Tilsæt fintsnittede
løg, og steg under omrøring i ca. 10 min. 
 
Hæld vandet fra
kartofler og grønsager, og mos dem med en kartoffelmoser. 
Rør varm mælk og
evt. smør i mosen, og smag til med salt og peber. 
 
Anret med bacon og
løg, drys med fintklippet purløg, og server med rugbrød og rødbeder. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin