
 
Her er en ny variant af den klassiske ret, hvor den stegte
bacon er erstattet med røget laks. 
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer 
 
#
Kartoffelmos: 
1½ kg melede kartofler 
4 dl sødmælk 
25 g smør 
½ tsk groft salt (pas på, laksen salter også) 
friskkværnet peber 
 
Til "kærligheden": 
2-3 løg 
25 g smør 
ca. 200 g røget laks (uden skind og ben) 
1 bundt purløg 
Tilbehør: evt. rugbrød 
*
 
SKRÆL kartoflerne, og skær dem i grove stykker. 
Kog dem ca. 20 min. i usaltet vand, til de er helt møre. 
Hæld vandet fra (gem lidt), og damp kartoflerne tørre i
gryden. 
Mos dem med et en kartoffelmoser eller en stor gaffel. 
 
VARM mælken, og rør den i mosen til en passende konsistens. 
Tilsæt smør, og smag mosen til med salt og peber. 
 
PIL løgene, og skær dem i tynde skiver. 
Steg dem gyldne i en gryde med smør. Skær laksen i små
terninger. 
 
ANRET mosen med stegte løg og røget laks, og drys med
fintklippet purløg. 
Server med rugbrød.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin