
 
Nyd den gode
kartoffelstang som grøn hovedret eller som tilbehør til et stykke fisk eller
kød. 
2-4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/bagetid: ca. 35 min.
 
# 
200 g færdig
butterdej 
500 g kartofler 
1 spsk olie 
50 g skalotteløg 
3 spsk hakket
bredbladet persille 
50 g smør 
salt og friskkværnet
peber 
Pynt: 
1 æg 
1-2 spsk sesamfrø 
 
Grøn dip: 
1 lille bundt
bredbladet persille 
evt. lidt estragon 
2 spsk stærk sennep 
200 g cremefraiche
38% 
 
Tilbehør: 
1 salathoved (fx
radicchio) 
*
 
Skræl kartoflerne,
skær dem i stave på størrelse med pomfritter, og kog dem i letsaltet vand i ca.
10 min. 
Dryp dem godt af i
et dørslag. 
 
Bland kartofler med
olie, finthakkede skalotteløg, hakket persille og smørklatter. 
Krydr med salt og
peber. 
 
Rul butterdejen ud
til et stykke på 20x35 cm, og læg det på en bageplade med bagepapir. 
Læg kartoffelfyldet
på butterdejen, og pensl kanterne med sammenpisket æg. 
Pak sammen til en
pakke. 
Pensl pakken med
sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. 
 
Sæt pladen i ovnen.
ved 200 °C i ca. 25 min. 
Kør skyllet
persille, evt. estragon, sennep og cremefraiche sammen i en foodprocessor. 
Krydr med salt og
peber, og kør til dippen er tyk, men ikke for længe så kan den blive grynet. 
Skær
kartoffelstangen i brede stykker, og server med grøn dip og fintsnittet salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin