
 
Cannelloni er store
pastarør, der her er fyldt med kødsauce. Du kan købe færdige pastarør eller
selv folde dem af forkogte eller friske lasagneplader. 
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegetid: 30 min. Ovntid: 25 min. 4 personer 
 
#
2 løg 
4 fed hvidløg 
2 stilke bladselleri
1 gulerod 
400 g store pastarør
(cannelloni) 
150 g mozzarellaost 
50 g parmesanost 
olie 
 
Kødsauce: 
3 tynde skiver bacon
2-3 spsk olie 
250 g hakket oksekød
1 dåse flåede
tomater 
1 tsk knust oregano 
salt og peber 
 
Tomatsauce: 
2-3 spsk olie 
1 dåse flåede
tomater 
2 dl lys bouillon 
2-3 spsk konc. tomatpuré
1 tsk oregano 
salt og peber 
*
 
1. Pil løg og
hvidløg og hak dem fint - del dem i 2 portioner. 
Rens
bladselleristilkene og snit eller hak dem fint. 
Skræl guleroden og
riv den groft. 
 
2. Kødsauce: Skær
baconskiverne i små stykker og svits dem i en varm gryde med olie. 
Tilsæt kødet og brun
det under omrøring. 
Tilsæt den ene
portion løg/hvidløg, bladselleri og gulerod og steg under omrøring et par min. 
Tilsæt de flåede
tomater, oregano, salt og peber. 
Lad kødsaucen simre
i 20 min. 
Rør af og til, så
den ikke brænder på. 
 
3. Tomatsauce: Svits
den anden portion løg/hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. 
Rør tomatpuré og flåede
tomater i og lad det koge op. 
Tilsæt bouillon og
krydr med oregano, salt og peber. 
Lad saucen simre i
15-20 min. 
 
4. Fyld pastarørene
med kødsaucen. 
Læg lidt tomatsauce
i bunden af et ovnfast fad og læg pastarørene herpå. 
Dæk med resten af saucen.
Læg skiver af
mozzarella over og drys med friskrevet parmesan. 
Stænk med olie og
sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min. 
 
TIPS: Læg friske
lasagneplader i blød i koldt vand før de deles og rulles, så knækker de ikke så
let.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin