
 
Cevapcici hedder de
bosniske "frikadeller", som er nemme at lave og gode på grillen. 
Arbejdstid: 2.0 min.
Stegetid: 8 min. Ikke fryse-egnede (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.) 
 
#
250-300 g hakket kød
(okse, lam eller svin) 
1 spsk olie 
2-4 pitabrød 
grøn salat 
1 rødløg (tynde
skiver) 
1 peberfrugt (i
skiver) 
2-3 spsk
cremefraiche 9% eller 18% 
 
Krydderiblanding: 
¼ tsk bagepulver 
¼ tsk cayenne 
¼ tsk paprika 
¼ tsk groft salt 
½ tsk knust sort
peber 
1 fed hvidløg
(knust) 
1-2 spsk vand 
*
 
Bland krydderier og
vand og lad blandingen stå i ca. 2 min. 
Tilsæt kødet og rør
det sammen. 
Form kødet til små
pølser (tommelfinger-størrelse) og steg dem på en varm pande med olie eller
pensl dem med olie og steg dem på en varm grill. 
De skal have 5-10
min. - alt efter tykkelse. 
Server i lune
pitabrød med salat, rødløg, peberfrugt og cremefraiche. 
 
TIPS: Smør hænderne med
olie, når farsen skal formes. Så klistrer det ikke. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin