
 
Lav blot fuld
portion af denne gode paté, selvom I ikke er fire i familien. Rester er gode
til frokost næste dag, og patéen kan også fryses. 
Arbejdstid: 40 min.
Stege/bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet. 4 personer 
 
#
2 porrer 
250 g marksvampe 
2 spsk olie 
2 fed hvidløg 
2-3 kviste timian
eller 1 tsk tørret 
50 g mandler 
1 dl rasp 
1 dl piskefløde 
175 g revet ost 
2 æg 
 
Persilledip: 
1 bundt bredbladet
persille 
2½ dl yoghurt
naturel 
salt og peber 
 
Rødkålssalat: 
250 g rødkål 
2 dl majskerner 
 
Dressing: 
1 spsk olie 
2 spsk appelsinsaft 
1 tsk stærk sennep 
salt og friskkværnet
peber 
 
Tilbehør: 
groft hvedebrød 
*
 
Rens porrerne og
snit dem fint. 
Rens marksvampene og
hak dem groft. 
 
Steg porrer klare i
olie og tilsæt knust hvidløg, svampe og timian. 
Steg ved god varme,
så næsten alt væden fordamper og hæld det over i en skål. 
 
Hak mandlerne fint og
rør dem i svampene sammen med rasp og fløde. 
Lad massen køle af
ca. 20 min. og tilsæt derefter ost og æg. 
 
Hæld massen i en
smurt springform og sæt den i ovnen ved 175 °C, til massen er stivnet ca. 45
min. 
 
Persilledip: Skyl
persillen og hak den groft. 
Rør den sammen med
yoghurt, salt og peber. 
 
Rødkålssalat: Snit
rødkålen i tynde strimler og bland den med majskerner. 
Rør dressingen
sammen og vend den i. 
 
Server den
færdigbagte champignonpaté med rødkålssalat og persilledip. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin