
 
Vi har brugt nogle velsmagende nakkekoteletter og store
smørbønner til denne variant af chili con carne. Fuld af smag.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: i alt 1½ time 
 
#
200 g tørrede smørbønner 
1 laurbærblad 
5 stilke timian 
5 fed hvidløg 
4 nakkekoteletter 
2 store løg 
1 grøn peberfrugt 
2 spsk olie 
1 dåse koncentreret tomatpuré 
2 dl vand 
1 rød chili 
500 g cherry tomater 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
3 modne avocadoer 
1 limefrugt 
4 fuldkornstortillaer 
1 lille rødløg 
1 bundt frisk koriander 
*
 
Sæt bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. 
Lad bønnerne stå i køleskabet i mindst 8 timer og gerne et
helt døgn (eller se TIPS nederst). 
 
Hæld udblødningsvandet væk, og kog bønnerne op i rigeligt
friskt vand. 
Tilsæt laurbær, timian, og 3 upillede hvidløgsfed. 
Lad bønnerne koge i ca. 1 time, til de er møre, men ikke
kogt ud. 
Dryp af i en sigte. 
 
Skær koteletterne i strimler, løgene i skiver og
peberfrugten i terninger. 
 
Brun kødet i en varm stegegryde med olie. 
Tilsæt løg og peberfrugt, og svits i et par min. 
Tilsæt tomatpuré, vand og bønner, og kog det godt igennem. 
Skru ned, og lad retten simre i 20 min. 
 
Pil og hak de sidste 2 fed hvidløg. 
Skyl chilien, og hak den. 
Skyl cherry tomaterne, og skær dem i halve. 
Vend det hele i gryden, og kog retten igennem. Smag til med
salt og peber. 
 
Halver avocadoerne, kasser stenene, og skrab frugt kødet ud
i en skål. 
Mos det sammen med limesaft og salt. 
 
Varm tortillaerne under ovngrillen. 
Smør avocadomos på tortillaerne, og skær dem i trekanter. 
Drys med finthakket rødløg. 
 
Server chili con carnen med tortillastykkerne, og drys med
hakket koriander. 
 
TIPS: Smørbønner kaldes også limabønner. 
Det er den største af de tørrede bønner, man kan købe her i
landet. 
Bønnen lever op til sit navn, da den har en lækker, cremet
smag og konsistens. 
Du kan bruge alle slags bønner til denne ret også bønner på
dåse. 
 
TIPS: Du kan godt koge tørrede bønner uden at udbløde dem
først: 
Skyl 500 g tørrede bønner, og læg dem i en tykbundet gryde. 
Hæld 2½ liter koldt vand på, giv dem et opkog, og lad
bønnerne koge i 10 min. 
Tilsæt 2½ tsk salt. et par fed hvidløg, et par laurbærblade.
1 lille løg og evt. et par skefulde olie. Læg låg på gryden, og lad bønnerne
SIMRE på komfuret eller i ovnen ved 160 °C. til de er møre det vil tage 1½-2½
time alt efter bønnernes type og alder. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin